Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Erdei iskola Leányfalun

A Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolájának tanulói májusban öt nagyszerű napot töltöttek Leányfalun. A 3. b és 4. b osztályosok közül 45 gyerek gondolta úgy, hogy részt szeretne venni egy felejthetetlen programon. Négy nevelő és két önkéntes közreműködő segített a programok megvalósításában.

Bár az idő nem kedvezett megérkezésünkkor, megtaláltuk azokat a tevékenységeket, amelyek érdekesek, információban gazdagok.

Első napon megérkezésünk és a szállás elfoglalása után megnéztük Leányfalut, lesétáltunk a Duna partra. Másnap Szentendrére utaztunk, ahol a MikroCsodák Múzeuma, a Kovács Margit Múzeum és a Marcipán Múzeum megtekintése szerepelt programunkban.

A Móricz Zsigmond Helytörténeti Múzeum megújulva fogadott bennünket. Múzeumpedagógus segítségével interaktív irodalomórán vettünk részt, amely nem csak élvezetes volt, hanem sok információval is szolgált.

Negyedik napunkat Visegrádon töltöttük, részt vettünk a Kispalota Játékokon. Itt a korabeli tánctanuláson át a kézművességig mindenféle programok, játékok voltak. Leginkább a lovasbemutató és a Salamon-toronyban megrendezett lovagi torna vonzotta a gyerekeket.

Az utolsó napunkon, mielőtt Törökszentmiklósra indultunk volna, elmentünk Dobogókőre, hogy elbúcsúzzunk a csodálatos Dunakanyartól.

Tartalmas öt napot töltöttük el, ami a tanuláson, az élményeken túl a közösség fejlődését is szolgálta.

 

GALÉRIA