Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Elnyertük az „Állatbarát Általános Iskola” címet

Elnyertük az „Állatbarát Általános Iskola” címet

 

   Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával pályázatot hirdetett általános iskolák számára az „Állatbarát Általános Iskola” címért.

   A pályázatra olyan általános iskolák jelentkezhettek, akik ebben a tanévben sokat tettek az állatvédelemért, és arra törekedtek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

   Az „Állatbarát Általános Iskola” pályázat értékelése előre megadott szempontok alapján, pontrendszerben történt. Nagyon örültünk, amikor május közepén megkaptuk az értesítést arról, hogy iskolánk kiérdemelte az „Állatbarát Általános Iskola” címet.

   Iskolánk már ezt megelőzően is sokat tett az állatvédelemért. Jeles napok közül ősszel az Állatok Világnapját, tavasszal a Föld napja mellett a Madarak és Fák napját is megünnepeljük. Ősszel rendszeresen hatalmas mennyiségű kutyaeledelt gyűjtünk össze a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványnak. Rendszeresen ellátogatunk vadasparkokba és állatkertekbe, sőt a Budapesti Állatkertben évtizedek óta van örökbefogadott állatunk, most egy vöröspanda, Auróra. Télen rendszeresen etetjük a madarakat, de most madárodukat, rovarhotelt és sünházat is kihelyeztünk, talán már láttátok is.

   A pályázattal kapcsolatosan csatlakoztunk az Állatvédelmi Kódexhez. Ennek az önkéntes állatvédelmi etikai nyilatkozatnak az aláírásával kifejeztük azt a szándékunkat, hogy a jogszabályokban meghatározott minimumkövetelményeknél többet kívánunk tenni a felelős állattartás és az állatvédelem érdekében. Ebben például vállaltuk azt, hogy a felelős állattartást és az állatbántalmazás elleni fellépés szükségességét képviseljük tevékenységünk és megnyilatkozásaink során.

   A kódex szövege itt olvasható: https://univet.hu/hu/egyetem/szervezeti-egysegek/allatvedelmi-jogi-elemzo-es-modszertani-kozpont/allatvedelmi-kodex/allatvedelmi-kodex-szovege/

   Iskolánk neve innentől megtalálható a Kódex aláírói között, az Állatorvostudományi Egyetem honlapján belül, az Állatvédelmi Kódex oldalán. https://univet.hu/hu/egyetem/szervezeti-egysegek/allatvedelmi-jogi-elemzo-es-modszertani-kozpont/allatvedelmi-kodex/allatvedelmi-kodex-alairoi/

 

GALÉRIA