Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egy cipősdoboznyi szeretet

 

 

Egy cipősdoboznyi szeretet

   A Baptista Szeretetszolgálat iskolájaként kiemelt feladatunk a gyerekek szociális érzékenységének fejlesztése, a segítségnyújtás, az adakozás megtanítása sokféle karitatív tevékenységen keresztül. A karácsonyi ajándékozáshoz kapcsolódó Cipősdoboz akció kiváló lehetőséget nyújt erre.

   Idén iskolánk 268 darab igényesen összeállított, szép cipősdoboz ajándékot készített, mellyel ugyanennyi gyermeknek szereztünk örömet karácsonyra. Tanítványaink lelkesedésének köszönhetően, a szülők és a pedagógusok segítségével, leginkább új, szép dolgokat, jó minőségű, tiszta használt holmikat küldtünk ajándékba. Az előírásoknak megfelelően életkor és nem szerint válogatott játékot, iskolai és higiéniai eszközöket, ékszereket, mesekönyveket, édességeket kaptak szép karácsonyi csomagolásban a rászoruló gyerekek. Az évek óta tartó nehézségek ellenére töretlen lelkesedéssel és segíteni akarással készítik a szülők a gyerekekkel az ajándékdobozokat. Nagyon hálásak vagyunk, köszönjük folyamatos támogatásukat!

   Az osztályok között versenyt hirdettünk és a legtöbb ajándékot gyűjtő osztályokat külön alsó és felső tagozatban egy-egy finom tortával jutalmaztuk. A 2.b és a 7.a osztályos diákjaink örülhettek a finomságnak.

   A karácsonyt megelőző adventi időszak hangulatát kellően megalapozó, lelkesítő és egyben elgondolkodtató Cipősdoboz gyűjtőakcióban gyermek és felnőtt egyaránt megtapasztalhatja a szeretet erejét; azt, hogy jó érzés adni, örömet szerezni, segíteni másoknak.

Kocsisné Takács Éva

   szociálpedagógus

GALÉRIA