Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egészségnevelési hónap a felső tagozaton

   Iskolánkban a november egészségnevelési hónap. Ennek  kapcsán tanulóink több programon vettek részt.  Az 5-6. osztályos tanulók osztályonként 3 fős csapattal az  Egészséges életmód vetélkedőn mérték össze tudásukat személyi higiénia, a helyes napirend, a megfelelő táplálkozás, és egészséges életmód témakörében. A következő gyerekek képviselték az osztályukat: Deák Gergő, Elek Edvin Somodi Dóra - 5. a, Bognár Hanna, Gulyás Tivadar, Nagy Bianka -5.b, Gerőcs Áron, Forrai Léna, Károlyfi Dorka -5. c, Faragó Petra, Magyar Noel, Tipold Viktória-6.a, Buru Emese, Kántor Zoltán, Ollé Georgina -6.b Nagyon ügyes megoldásokkal , jó hangulatban telt el a vetélkedő.

   A jeles hónaphoz egy másik hagyományos rendezvény is kötődik.  Pusztai Jánosné egészségfejlesztési szakember segítségével érdekes „Szervbemutatón” vehetett részt a 6. évfolyam valamennyi tanulója. A szakember beszélt az ország, a megye megbetegedési mutatóiról, a káros szenvedélyek (dohányzás, alkohol, energiaitalok) egészségre gyakorolt következményeiről, a megelőzés fontosságáról. A gyerekek hasznosnak, érdekesnek ítélik ezeket a rendhagyó órákat.

   Az 5. évfolyamosok Gulácsiné Molnár Etelka a Magyar Vöröskereszt területi képviselőjének segítségével megismerték a Nemzetközi Vöröskereszt megalakulásának történetét, betekintést nyertek abba a sokrétű munkába, amelyet hazánkban és világszerte végeznek.

 

Mind két szakembernek hála és köszönet önzetlen munkájukért!

GALÉRIA