Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egészségnevelési hónap a felső tagozaton

   Iskolánkban a november egészségnevelési hónap. Ennek  kapcsán tanulóink több programon vettek részt.  Az 5-6. osztályos tanulók osztályonként 3 fős csapattal az  Egészséges életmód vetélkedőn mérték össze tudásukat személyi higiénia, a helyes napirend, a megfelelő táplálkozás, és egészséges életmód témakörében.

   A jeles hónaphoz egy másik hagyományos rendezvény is kötődik.  Pusztai Jánosné egészségfejlesztési szakember segítségével érdekes „Szervbemutatón” vehetett részt a 6. évfolyam valamennyi tanulója. A szakember beszélt az ország, a megye megbetegedési mutatóiról, a káros szenvedélyek egészségre gyakorolt következményeiről, a megelőzés fontosságáról. A gyerekek hasznosnak, érdekesnek ítélik ezeket a rendhagyó órákat.

   Az 5. évfolyamosok Gulácsiné Molnár Etelka a Magyar Vöröskereszt területi képviselőjének segítségével megismerték a Nemzetközi Vöröskereszt megalakulásának történetét, betekintést nyertek abba a sokrétű munkába, amelyet hazánkban és világszerte végeznek.

   A 8. évfolyamból 2 csapat is részt vett a Kisújszállási Illéssy Sándor Technikum és Szakképző iskola Iskola által meghirdetett Egészségügyi és szociális ellátás versenyen. 7 település 9 általános iskolája 20 csapattal nevezett erre a versenyre, ahol egyik csapatunk 2. helyen végzett.

GALÉRIA