Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Egészségnevelési hónap

   Célkeresztben: az egészség Iskolánk folyamatos lehetőséget biztosít arra, hogy a gyermekeket több irányból is megközelítve az egészséges életmódra nevelje. Számos délutáni sport szakkör (ugrálókötél, aerobik, foci, kézilabda) közül választhatnak a gyerekek, így biztositva a mozgás lehetőségét. Több éve bekapcsolódunk az iskolai tej-és gyümölcsprogramba is, mely az egészséges táplálkozást helyezi előtérbe. Novemberben pedig hangsúlyozottan fókuszba kerül mindez, hiszen ez a hónap kiemelten is az egészségnevelés hónapja. Alsó tagozaton az idén -a járványügyi helyzet miatt- a csoportközi foglalkozásra ugyan nem kerülhetett sor, mégsem maradtak a gyerekek program nélkül: a napköziben játékos feladatlapon kereshették a gyümölcsökről és zöldségekről szóló találós kérdések megfejtéseit, és egy egészséges életmóddal kapcsolatos keresztrejtvény megfejtésével bizonyíthatták ismereteik széles skálájàt.

   Iskolánkban a  november egészségnevelési hónap . Ennek kapcsán a felsős tanulóink több programon  vettek részt.  Az 5-6. osztályos tanulók osztályonként 3 fős csapattal az  Egészséges életmód vetélkedőn mérték össze tudásukat személyi higiénia, a helyes napirend, a megfelelő táplálkozás, és egészséges életmód témakörében.

    A jeles hónaphoz két  másik hagyományos rendezvény is kötődik:

-          Pusztai Jánosné egészségfejlesztési szakember segítségével érdekes „Szervbemutatón” vehetett részt az 5-6. évfolyam valamennyi tanulója. A szakember beszélt az ország, a megye megbetegedési mutatóiról, a káros szenvedélyek egészségre gyakorolt következményeiről, a megelőzés fontosságáról. A gyerekek hasznosnak, érdekesnek ítélik ezeket a rendhagyó órákat.

 -          Az 5. évfolyamosok Gulácsiné Molnár Etelka a Magyar Vöröskereszt területi képviselőjének segítségével megismerték a Nemzetközi Vöröskereszt megalakulásának történetét, betekintést nyertek abba a sokrétű munkába, amelyet hazánkban és világszerte végeznek.

Mindkettőjük önzetlen segítségét  köszönjük.

   A 7. évfolyamból 3 csapat is részt vett a Kisújszállási Illéssy Sándor Technikum és Szakképző iskola Iskola által meghirdetett Egészségügyi versenyen. A 18, zömében 8. osztályos csapat között szépen megállták a helyüket tanulóink is. A verseny jó hangulatban zajlott, nagyon jól érezték magukat a 7. b osztályosok.

GALÉRIA