Üdvözöljük iskolánk weboldalán

AlmaZöld Díjátadón jártunk

AlmaZöld Díjátadón jártunk

 

2024. júniusában meghívást kaptunk a Fenntarthatósági Témahetet záró AlmaZöld Díjátadó rendezvényre. Ekkor tudtuk meg, hogy a Természeti Tehetségpontos csoportunk „Kert-kóstolgató” pályázatával első helyezést ért el.

Ebben a pályázatban legalább 1 m2-es iskolakertet kellett létrehoznunk. A szervezők olyan növények ültetését várták, amelyek az a fenntarthatóságot szolgálják. Természeti Tehetségpontosaink iskolakertünket élesztették újjá. Tervet készítettek a kiskert felhasználására, beültették, elkezdték a mulcsozást, és megtanulták a komposztálást. A kerthez tartozó állatvédelmi eszközöket (sünház, rovarhotelek) felújították, és kiegészítették egy itatóval.  Virágzó növények meghagyásával és ültetésével a beporzóknak is a kedvében jártak. 67 pályázat érkezett be 3 korosztályi kategóriában a szervezőkhöz, amelyből mi a 10-14 éves kategóriában kaptuk meg az első helyezést.

A díjátadóra egy pedagógus, és két tanuló kapott meghívást. Nagyon izgatottan utaztunk Budapestre, a Normafa Rendezvényházba. Matolcsy Miklós köszöntője után értékes díjakat kaptak a dobogós helyen végzett pályázók. A díjátadó ünnepség közben egy nagyon izgalmas madár- és kisállat-bemutatón is részt vettünk, ahol Harris héját, sünt, gabonasiklót, fülesbaglyot és vadászgörényt nézhettünk és simogathattunk meg, miközben érdekes információkat tudtunk meg róluk Glavanovics Tamástól. Ezután következett az ebéd, majd a díjkiosztó rendezvény folytatása. Mi is ekkor vettük át az oklevelünket. A program zárásaképpen kisvasutaztunk a csillebérci gyerekvasúton. Bár elég hideg volt, a gyerekeknek nagyon tetszett a táj és a környező erdők.

Nagyon nagy megtiszteltetés volt, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen. Emellett kis csapatunk 120.000Ft alapítványi támogatást is kapott, amit a következő tanévben fogunk felhasználni. Arra biztatjuk iskolánk többi pedagógusát, és tanulóját, hogy jövőre még több pályázaton vegyünk részt a Fenntarthatósági Témahét során, mert sokat lehet a megvalósítás során tanulni belőle, és ha sikerül dobogós helyet megszerezni, akkor értékes ajándékokkal és felejthetetlen élménnyel lehetnek gazdagabbak.

Ezúton köszönjük mindazoknak, akik a témahét, és a pályázat megvalósításában segítséget nyújtottak iskolánknak, és tanulóinknak!

 

                                                                                  Kovács Judit

                                                              a Fenntarthatósági Témahét programfelelőse 

 

GALÉRIA