Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Állatvédelmi Témahét

Állatvédelmi Témahét 2023

beszámoló

 

  A témahét első napján a témahetet az iskolarádión keresztül megnyitottuk, a programokat ismertettük, és meghirdettük pályázatunkat az „Állatbarát Osztály Cím” elnyerésére. A témahét két hete alatt minden osztályunkban szántunk időt az állatvédelemmel kapcsolatos tanórák megtartására.

  Az Állatok Világnapjára egy „tappancsról” drónfelvételt készítettünk, amelyet a „Titkos projekt” keretében október 4-én az iskola Facebook oldalán posztoltunk. Az Állatok Világnapját rádiós műsorral ünnepeltük. Délelőtt a felsősök az állatvédelemmel kapcsolatos totót tölthettek ki önkéntesen, majd délután az 1. és 2. osztályosok lovaskocsizáson, míg a 3. és 4. osztályosok egzotikus sáskabemutatón vehettek részt.

  Október 5-én iskolánk aulájában állatvédelemről előadást tartott Molnár Judit százados, külön a felsős, és külön az alsós korosztálynak. Posztereket, játékos feladatokat is hozott, amelyeket a gyerekek lelkesen kitöltöttek.

  A TeSétáltasd! akcióban 510km-t sétáltattunk összesen. A Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványnál a gyerekek két alkalommal kutyákat sétáltattak, így összesen 32 menhelyi kutyasétáltatás valósult meg.

  A TeAdományozz akcióban összesen több mint 1065kg kutyatápot sikerült összegyűjtenünk három hét alatt, amit a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványnak ajánlottunk fel.

  Sok gyermektől kaptunk állatmentésről szóló történeteket, két osztályból pedig rajzokat, amelyek saját élményekről számoltak be. Legtöbb osztályunk készített állatbarát sarkot az osztálytermükben. Szépen kidolgozott, átgondolt munkák voltak. Néhány osztályunk testnevelés órán részt vett az állatvédelmi öttusában. A 20 pontos zárótesztet legtöbb osztályunk, nem egyszer 100%-os teljesítménnyel kitöltötte.

  A témahét értékelése után megállapíthatjuk, hogy a témahét sikeres volt. Majdnem minden osztályunknak sikerült elnyernie az „Állatbarát Osztály Címet”. Az erről szóló okleveleket az iskolagyűlésen fogjuk átadni. Mindannyian nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. Reméljük, hogy jövőre is ilyen lelkesek lesznek a gyerekek!

 

 

GALÉRIA