Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Állatok világnapja

TÖBB, MINT EGY TONNÁNYI SZERETET A KÖLCSEYBŐL!

A Baptista iskola több, mint iskola, idén a szeretet is több, mint egy tonna!

Megint csaknem másfél tonna!

Az Állatok világnapja alkalmából rendezett hagyományos kutyatáp gyűjtő akciónk során idén ismét több, mint egy tonna eledelt sikerült gyűjtenünk, egészen pontosan 1 tonna 472kg 380 grammot, mellyel a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány árva kis lakóit támogattuk. A 2019-ben elért rekord mennyiséget ebben az évben 50 kg táppal még növelni tudtuk, a hosszú digitális oktatás ellenére is. Ismét lelkes, állatbarát diákjaink segítőkész szüleikkel együtt gyűjtöttek, melyet ezúton szeretnénk megköszönni! Ezt a hatalmas mennyiséget egészítette ki a 2.b és a 3.b osztályokból érkező nagylelkű felajánlás: több, mint 200 kg fagyasztott húsos csonttal támogatták a menhely kutyusait. Hálásak vagyunk érte!

2014 óta minden év októberében megszervezzük az adománygyűjtést, a mennyiség évről évre nő, duplázódik! Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetünk a menhely kutyusainak, támogathatjuk az ott önkéntesként dolgozók kitartó munkáját! A gyűjtést minden évben osztályok közötti verseny keretében szervezzük, amelyben idén az 5.a osztály végzett az első helyen: 444 kg, rekord mennyiségű állateledel gyűjtésével. Büszkén vehették át a „Leglelkesebb kutyabarát osztály” címmel járó „Vándorkutyát”, és egy kis édességet. 2020-ban a szokásos hatalmas csokoládétorta sajnos a járványhelyzet miatt elmaradt, reméljük, jövőre újra élvezhetjük ezt is.

A Baptista Szeretetszolgálat iskolájaként egyik alapfeladatunk a gyerekek érzékenyítése a különböző karitász tevékenységek iránt. Legyen szó akár rászoruló állatokról, Cipősdoboz akciónkban rászoruló gyerekekről, nagyon fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megtapasztalják az adakozás, a segítés örömét.

Kocsisné Takács Éva

szociálpedagógus

GALÉRIA