Üdvözöljük iskolánk weboldalán

„ Kalandra fel! „ – Kecskeméten volt a 3.a osztály

„ Kalandra fel! „ – Kecskeméten voltunk

 

Szeptember 23-án a „Kalandra fel!” pályázat keretén belül Kecskemétre utazhatott a 3.a osztály a Vadaskertbe, mely  területileg az ország legkisebb állatkertje. Ennek ellenére a Föld minden kontinense képviselteti magát csodálatos egyedeivel. Itt látható a világ-kiállítás jelképe, a dámszarvas szobor, és Magyarországon kizárólag egyedül itt található a ritka majomfajta, egy mandrill család is. Erről a fajról mintázták a világhírű filmben, az Oroszlánkirályban, Rafikit, a sámánmajmot.

A gyerekek nagyon várták már ezt a kirándulást, hiszen már 1. osztályban is tervbe volt véve ez a program, de a járványhelyzet ezt a kívánságukat 2 évig felülírta.

Megérkezésünk után az ott dolgozók színes programmal vártak bennünket. Látványetetést szerveztek az örvös medvéknél és a rézusz makákó majmoknál. Rendkívül érdekes volt figyelni ezen állatok étkezési szokásait. A majmok végig mókázták az etetést, mellyel  sok vidám percet szereztek mindnyájunknak. Ezután a gyerekek is lehetőséget kaptak pónik etetésére, melyre szívesen vállalkoztak. Nagyon élvezték, hogy a kezükből ették a répát a kis lovak.

Az ezt követő pár órában bebarangoltuk a Vadaskertet, rengeteg érdekes dolgot láttunk, új információkat szereztünk.

Ebédünket a Vadaskert előtti fitt parkban fogyasztottuk el, majd az itt lévő játszótéren szórakoztak, játszottak a gyerekek.

Haza Indulás előtt még bementünk a központba megnézni a Cifrapalotát és a város főterét is. A gyerekek számára nagy élmény volt a téren lévő kisebb – nagyobb szökőkutak látványa is.

Az időjárás is a kegyeibe fogadott bennünket. Kellemes, napsütéses időben töltöttük el ezt az igen mozgalmas, élményekkel teli napot, mely valóban egy nagy kaland volt minden résztvevő számára.

 

 

 

GALÉRIA