Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tehetséges kölcseysek a szolnoki NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házában

Iskolánk, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolája Természet Tehetségpontos csoportja a 2018-2019-es tanévre ismét pályázatot nyert. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetségprogram keretében nyertes „Még megmenthető - Fáink, Erdeink, Földünk” című pályázat tette lehetővé, hogy 2018. október 4 és 5 között 2 napos tanulmányúton vegyünk részt 6. osztályos Természet Tehetségpontos diákjainkkal a szolnoki NEFAG Zrt. Erdei Művelődési Házában.

Kirándultunk a környékbeli erdőkben és a Zagyva partján. Túráztunk gyalog, és kerékpárral, délelőtt, délután és éjszaka. A Bagolyvár Vadasparkban közelről is megismerkedtünk az erő állataival. Sok védett állattal és növénnyel találkoztunk, például imádkozó sáskákkal, szongáriai cselőpókkal, erdei békával, fürge gyíkkal, réti iszalaggal. A kirándulások során begyűjtött mintákat mikroszkóppal is megvizsgáltuk. Nagyon jót játszottunk a szolnoki Széchenyi Parkerdő nagy erdei játszóterén. A program zárásaként játékos vetélkedőn vehettünk részt a vadasparkban, ahol még búcsúzóul megetettük a nyuszikat és a kiskecskéket.

Nagyon sokat tanultak diákjaink az erdőkről, és azok kis lakóiról, így ez a tanulmányút sokat jelent tehetségpontos tanulóink környezettudatos magatartásának formálásában.

                                                                               Kovács Judit, pályázati programfelelős

GALÉRIA