Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Tehetségműhely iskolánkban

2016. október 25-én színes programmal fogadtuk a baptista általános iskolák tehetségpontjainak képviselőit intézményünkben. A rendezvény megszervezését Oros Róza, a Baptista Tehetségsegítő Tanács vezetője kezdeményezte, s mi örömmel vállaltuk a szervezéssel és a lebonyolítással kapcsolatos teendőket. A találkozó célja a tehetséggondozó munka népszerűsítése, az akkreditáció előtt álló intézmények felkészülésének módszertani segítése és a tehetségháló építése volt.

A szakmai programot és a tehetségcsoportok bemutató foglalkozásait a résztvevők előzetes igényei alapján állítottuk össze. Sor került az intézményünkben folyó tehetséggondozó munka, ezen belül kiemelten a tehetségazonosítás folyamatának bemutatására, az akkreditációs felület tartalmának áttekintésére.

A rövid elméleti bevezető után – melyet a színjátszók és a táncosok produkciója foglalt keretbe -, a vendégek betekintést nyerhettek tehetségműhelyeink tevékenységébe. Megnézhették a matematika, a színjátszó, a természeti, az angol és az informatika tehetségcsoportokban folyó munkát, továbbá a tabletek és a táblajátékok alkalmazását, használatát. Ezt kiscsoportos szakmai tapasztalatcsere, kötetlen beszélgetés követte, mely jó lehetőséget biztosított a személyes kapcsolatok kialakítására, ápolására is. A rendezvényt közös ebéd zárta.

A találkozón 12 iskolából és a területi igazgatóságokról több, mint 50 pedagógus vett részt. Nagyon örültünk annak, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak a tehetséggondozó munkánkra. Bízunk benne, hogy a rendezvény elérte célját és mindenki kellemes élményekkel, hasznos tapasztalatokkal és új ismeretekkel gazdagodva tért haza. Reméljük lesz folytatása az ilyen jellegű fórumoknak.