Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcseys siker

Iskolánkat, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskoláját, Rékasi Kristóf Rajmund 8. a osztályos tanuló képviselte az idén 5. alkalommal megrendezésre került  EngRead Nemzetközi Angol Nyelvi Olvasóversenyen a  debreceni Szoboszlói úti Általános Iskola rendezésében.

A verseny a sokszínűségre építve adott lehetőséget a tehetséges  tanulóknak szellemi kiválóságuk, angol idegen nyelvi tudásuk, alkotóképességük bizonyítására. A szervezők célja az idegen nyelvi kultúra terjesztése, az info-kommunikációs eszközök, eljárások minél alaposabb ismeretének elősegítése volt.

A megmérettetés a nevéhez méltóan valóban rangos esemény volt.  Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az 560 versenyző és a 6 tagú zsűri összesen 4 kontinens 8 országából érkezett: Izrael, Costa Rica, Argentína, az Amerikai Egyesült Államok, Nigéria, Lengyelország, Románia és természetesen Magyarország.

A 3 fordulós versenyen a tanulók feladata egy  Intermediate (középfokú) szintű rövidített olvasmány feldolgozása volt.. Az első fordulóban egy internetes feladatlapot kellett kitölteni a jelentkezőknek minimum 85%-ra. A 2. fordulóban a regényhez egy Power Point előadást kell készíteni, majd a 3. fordulóban ezt prezentálni.

Ebben a rendkívül színvonalas nemzetközi mezőnyben iskolánk és városunk hírnevét tisztes helytállással tovább öregbítette Rajmund a döntőbe való bejutásával, ahol 17. helyezést ért el.

Eredményéhez gratulálunk.