Üdvözöljük iskolánk weboldalán

ÉLET-FA Pályázat

ÉLET-FA Pályázat

A 2019. évi Világ Legnagyobb Tanórája keretében meghirdetett ÉLET-FA pályázattal kapcsolatban iskolánk kapuja mellett álló termetes platánfának, „Jetinek” a megfigyelését, vizsgálatát végezte el 6. osztályos természeti tehetségpont csoportunk.
Két foglalkozáson csak vele foglalkoztunk. Megmértük a magasságát, kiszámoltuk az átmérőjét és korát, megvizsgáltuk a környezetét, és elgondolkodtunk rajta, hogy milyen élete lehet iskolánk szomszédságában, mi-mindent láthatott már élete 70 éve alatt. Rácsodálkoztunk, hogy mennyi élőlénynek ad otthont, hány apróság bújik meg a kérge alatt, és a lombja között. Megdöbbentünk, mikor felfedeztük, hogy a kérgén az árnyékában várakozó emberek csikkeket nyomtak el. Ezért felhívást függesztettünk ki „Jeti” törzsére, és megkértünk minden arra járót, hogy velünk együtt vigyázzon rá. Úgy tűnik, hogy kérésünket sokan olvasták, és azóta nem bántotta senki a fánkat.
Méréseinket, megfigyeléseinket lejegyeztük, és elküldtük. Nagy örömünkre pályázatunkkal országos első helyezést értünk el, aminek köszönhetően 55000 Ft értékben egy kiránduláson és erdei iskolai foglalkozáson vehetünk részt a közeljövőben. Köszönjük szépen ezt a lehetőséget!
https://www.avilaglegnagyobbtanoraja.hu/palyazatok/




GALÉRIA