Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TÖBB, MINT EGY TONNÁNYI SZERETET A KÖLCSEYBŐL!

A Baptista iskola több, mint iskola, idén a szeretet is több, mint egy tonna!

Csaknem másfél tonna!

Az Állatok világnapja alkalmából rendezett hagyományos kutyatáp gyűjtő akciónk során idén három hét alatt több, mint egy tonna eledelt sikerült gyűjtenünk, egészen pontosan

1 tonna 427kg 390 grammot,

mellyel a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány árva kis lakóit támogattuk. Ezt a rekord mennyiséget állatbarát diákjaink segítőkész szüleikkel együtt gyűjtötték, melyet ezúton szeretnénk megköszönni! Ezt a hatalmas mennyiséget egészítette ki az Árvai Húsműhely Kft. és Török Imre kedves szülőnk nagylelkű felajánlásával: több száz kg fagyasztott húsos csonttal támogatták kezdeményezésünket! Hálásak vagyunk érte!  2014 óta minden év októberében megszervezzük az adománygyűjtést, a mennyiség évről évre nő, duplázódik! Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy segíthetünk a menhely kutyusainak, támogathatjuk az ott önkéntesként dolgozók kitartó munkáját! A gyűjtést minden évben osztályok közötti verseny keretében szervezzük, amelyben idén a 4. b osztály végzett az első helyen: 292 kg 920 g állateledel gyűjtésével. Büszkén vehették át a „Leglelkesebb kutyabarát osztály” címmel járó „Vándorkutyát”, illetve a hatalmas csokoládétortát.

Ebben a tanévben több különdíjat is kiosztottunk: az 1. a, b, c és a 2.b osztályok mindegyike egy-egy plüss kutyusnak örülhetett. Az 1. b osztályból érkezett több száz kilós felajánlás extra jutalma egy torta volt.

A Baptista Szeretetszolgálat iskolájaként egyik alapfeladatunk a gyerekek érzékenyítése a különböző karitász tevékenységek iránt. Legyen szó akár rászoruló állatokról, Cipősdoboz akciónkban rászoruló gyerekekről, nagyon fontosnak tartjuk, hogy diákjaink megtapasztalják az adakozás, a segítés örömét.

Kocsisné Takács Éva

szociálpedagógus

 

GALÉRIA