Üdvözöljük iskolánk weboldalán

TEHETSÉGNAP KICSIT MÁSKÉPP

 Már nyolcadik alkalommal vehettek részt  jó hangulatú  Tehetségnapon az érdeklődők május 11-én, pénteken a Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolájában.  

    Igazság szerint  a  rendezvénysorozat már csütörtök délután kezdődött, hiszen már negyedik éve jutalmazzuk ilyenkor azokat a tanítványainkat, akik folyamatosan  aktívan részt vesznek valamelyik tehetségcsoport munkájában, illetve valamely területen kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, öregbítve ezzel az iskola jó hírnevét. Ekkor mondunk köszönetet azoknak a szülőknek is, akik maximálisan támogatják az intézmény tehetségprogramját, és segítik gyermeküket a tehetségük kibontakoztatásában.

A pénteki nap az előző évekhez képest rendhagyó volt, hiszen eddig az iskolában működő tehetségműhelyek prezentáció formájában beszámoltak mindarról, amivel egész évben foglalkoztak. Az idén meg is tapasztalhatták ezt azok, akik kíváncsiak voltak ezekre a tevékenységekre. Minden csoport színes, játékos  feladatokkal várta az érdeklődőket, különös tekintettel azokra, akik a következő tanévben szeretnének bekerülni valamelyik csoportba. Változatos tevékenységek egész sorát kínálták a csoportok: a természeti csoportnál vizsgálódni, kutatni, kísérletezni lehetett, a logikai-matematikai műhely természetesen logikai feladványokkal várta a hozzájuk bekukkantókat, a testi-kinesztetikus csapat erőt, ügyességet igénylő  feladatokat kínált a mozgás szerelmeseinek. Lehetett itt akadálypályán végig menni,  ping-pongozni vagy megpróbálkozni ugróköteles mutatványokkal. Az informatikusok interaktív készségfejlesztő játékokat kínáltak, mint ahogyan az angol nyelvi csoport tagjai is, csak természetesen ők angol nyelven. Sajnos a színjátszó műhely tagjait és játékait nélkülöznünk kellett ezen a napon, mert éppen  Kisújszálláson szerepeltek az Országos Baptista Színjátszó Fesztiválon. Büszkék voltunk rájuk, mert sok szép dicsérettel tértek haza. Bár még nem regisztrált tehetségterület a Táblajáték, de terveink között szerepel a regisztrációja. Egy csoport az idén megkezdte működését. Ők egy újabb színfolttal gazdagították ezt a napot. Bemutatták , és igény szerint meg is tanították azokat a játékokat, amelyekkel megismerkedtek.

Nagy örömünkre szolgált, hogy ellátogatott hozzánk Nyírbogdányból a Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános És Alapfokú Művészeti Iskola tantestületének 16 fős csapata egy kis tapasztalatcserére. Ők is végigjárták a különböző helyszíneket, majd bepillanthattak az első osztályosok tabletes órájára is, ahol a táblagépek tanórai használatáról kaphattak kis ízelítőt.

        Nagyon mozgalmas,  programokban gazdag napon vehetett részt gyermek, felnőtt egyaránt. Bízunk benne, hogy minden résztvevő – vendég és vendéglátó – jól érezte magát, és hasznosnak találta a programokat.

GALÉRIA