Kölcsey Gála 2018 március 28.

2018. április 03., 18:59

Március végén színig megtelt az Ipolyi Kulturális Központ Zsigray Julianna színházterme szülőkkel, vendégekkel, mert ezen a napon tartottuk meg hagyományos Kölcsey Gálánkat.

Tanítványaink lázasan készülődtek a bemutatóra.  A próbák egy része megkezdődött már az ősz folyamán, hogy mire színpadra kerülnek a gyerekek, addigra jól kidolgozott produkciót láthasson a nagyérdemű közönség!

Görömbei Zoltán igazgató úr megnyitójában méltatta tanítványainkat, felkészítő tanáraikat, majd Beke László iskolalelkész osztotta meg velünk gondolatait.

Mindkét felvonást nyolcadikosaink keringője nyitotta meg. Szerepeltek mesemondóink, hallhattunk verset, a színjátszók Lázár Ervin darabját vitték színpadra. Aerobikos csoportjaink táncukkal, ugróköteles gyakorlataikkal kápráztatták el a nézőket. Jól megálmodott mozgásos produkciók sokaságát vonultatták fel az osztályok a legkisebbektől a nyolcadikosokig.

Mivel iskolánkban évek óta emelt óraszámú angol nyelvoktatásban részesülnek a gyerekek, ennél fogva sok érdekes angol produkcióval rukkoltak elő. Volt ebben zenés, mozgásos darab éppúgy, mint tréfás jelenet.

Az énekkarosok felemelő műsorát is vastapssal jutalmazta a közönség, hiszen mind alsósaink, mind felsőseink gyönyörű produkciót nyújtottak. Az egyéni ének új színt vitt az előadók sorába.

A sok tehetséget felsorakoztató két felvonásos műsor a tanárok boszorkánytáncával zárult, mely nagy sikert aratott a nézők körében.

Nagy örömünkre szolgált, hogy rendezvényünket jelenlétével megtisztelte Szász Veronika, a Baptista Szeretetszolgálat Dunán inneni területi igazgatója, Oros Róza a Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke, valamint Markót Imre, városunk polgármestere.

Bízunk benne, mindenki jól szórakozott!

 Egy év múlva újabb gálára várjuk majd az érdeklődőket!

Szakál Károlyné igazgatóhelyettes

Kölcsey Gála 2018 március 28.