Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Kölcsey Gála - 2019

A Baptista Szeretetszolgálat Kölcsey Ferenc Általános Iskolája hagyományt ápol azzal is, mint több más rendezvényével, hogy 15 éve, minden tanév tavaszán megrendezi a Kölcsey Gálát.

Az iskola pedagógusai egyik kiemelt feladatuknak tekintik a tehetségek felkutatását és fejlesztésüket. A gálán lehetősége nyílik a különböző művészeti csoportoknak, tehetséggondozó szakköröknek, egy-egy teljes osztálynak, szavalónak, mesemondónak, hangszeren játszó tanulónak, táncosoknak a bemutatkozásra, tehetségük bemutatására.

Az idei rendezvényen a legkisebbektől, az iskolától hamarosan elbúcsúzó nyolcadikosokig minden évfolyam szerepelt.

A gálát kb. 3 hónapos előkészület előzte meg. Az iskola pedagógusai már decemberben eltervezték, milyen műsorszámokat szeretnének tanítványaiknak, csoportjaiknak betanítani.

Januárban már összeállt, hogy milyen műfajokban gondolkodtak. Ebben a hónapban már el is kezdődtek néhány helyen a próbák. Februárban már a produkciók időtartama is nyilvánossá vált. Ekkor derült ki, hogy az idei Kölcsey Gála is közel 3 órás lesz. Februárban már mindenki próbált. Márciusban a készülő csoportok egymásnak adták át az iskola aulájában a képzeletbeli kilincset, hogy délutánonként, a szabadidőben, a szakkörök időpontjában próbálni tudjanak. Hiszen március 29-én már mindenki teljesen felkészülten szeretett volna a színpadra állni.

Mivel több, mint 270 gyermek szerepelt, és nem is egy tanuló volt, aki 4-5 produkcióban is fellépett, így még az sem volt könnyű feladat, hogy a műsorszámok sorrendjének összeállításánál ezt is figyelembe kellett venni.

A gála előtti héten már teljesen összeállt a két felvonásra tervezett műsorrend. Az első felvonás legfőképp az alsó tagozatosok produkcióira épült, a második felvonásban leginkább a felsősöké volt a főszerep.

A pedagógusok és a gyerekek is szívüket-lelküket beleadták a próbákba, a gálára való felkészülésre. Mindenki a legjobbat akarta nyújtani, ami sikerült is.

A Gála estéjén nagyon sokszínű, változatos műsorszámokkal álltak a kölcseys tanulók a „nagyszínpadra”. Fellépett az iskola két színjátszó csoportja, az alsós és felsős énekkar, két ugráló köteles és négy aerobikos csoport. Több osztály mozgásos, táncos műsorszámmal készült. Volt versmondó, mesemondó, zongorista. Magyar és angol nyelvű jelenet. A gálát a hamarosan búcsúzó nyolcadikosok angol keringője zárta.

A gyerekek nagyon örültek a közönség tapsainak, néha vastapsának. A szülők, nagyszülők, meghívott vendégek pedig mosolyogva, időnként kacagva, néhol meghatódva hallgatták, nézték végig a kétszer másfél órás programot.

Utólag többen is megjegyezték, hogy szinte elröpült az idő, észre sem vették, hogy mennyi ideig tartott a rendezvény.

Aki a gálán nézőként, szereplőként, felkészítőként vett részt, március utolsó péntekén élményekkel gazdagodva tért haza.

GALÉRIA