Üdvözöljük iskolánk weboldalán

A Kölcseysek az idén is akcióban - Európai Hulladékcsökkentési Hét a Kölcseyben

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium szervezésében Magyarország iskolái idén is részt vehettek 2018. november 17-25. között az „Európai Hulladékcsökkentési Hét” (European Week for Waste Reduction/EWWR) kampányában, melynek idei jelmondata: „Méregtelenítsünk!”, azaz koncentráljunk környezetünkben a veszélyes hulladékok keletkezésének megelőzésére. Európa 30 országában, több mint 14.000 akciót hajtottak végre ezen a héten különböző szervezetek, ebből egy, a mi iskolánké volt.

Ökoiskolaként fontosnak tartottuk, hogy csatlakozzunk ehhez a kezdeményezéshez. Idei akciók neve: „Tudj meg többet a veszélyes hulladékokról!” Első lépésként tájékoztató faliújságot készítettünk a veszélyes hulladékokról. Innen tanulóink megtudhatták, hogy mik a veszélyes hulladékok, miért fontos, hogy ezek keletkezését megelőzzük, és arról is, hogy a háztartásokban keletkezett veszélyes hulladékokat hol helyezzük el. Erről Szecsei Veronika: „Hiánypótló cikk a hulladékudvarról” című írásából tudhattak meg korábban nagyon sokat a Törökszentmiklósi Hírlapot olvasók, most pedig iskolánk diákjai is. A hét elejétől kezdve folyamatosan tájékoztató előadásokat tartottunk az alsó tagozaton ebben a témában. Ezzel egyidejűleg a szülők vállalásokat tehettek a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban. A hét második felében a gyerekek játékos számítógépes teszteket tölthettek ki apró ajándékokért.

                A hét végére megsokszorozódott a szárazelem és használt mobiltelefon gyűjtések mennyisége iskolánkban, így az elemgyűjtő versenyben már második helyre kerültünk a megyében. Sok vállalás érkezett vissza. Bíztató, hogy a szülők milyen lelkesen mellénk állnak környezetünk védelmével kapcsolatban. Köszönjük!

GALÉRIA